Dous Diplomas na primeira tarde

Fátima Gálvez cuarta en Foso e Sonia Franquet sexta en Air Gun, a mellor en RIO 2016.

Nin Jorge Díaz nin Alberto Fernández fixeron o corte

08-08-2016
Jorge remata no vixésimo sétimo posto cunha puntuación de 620,9 na proba de rifle aéreo de 10 metros na que debutou como tirador olímpico, algo moi difícil en si mesmo, porque non esquezamos que para estar alí tes que conseguir unha praza reservada para uns poucos.

A primeira parte da proba foi peor que a segunda. Nas tres primeiras series non superou as 103, mentres que na 4a e na 5a superou as 104. As súas puntuacións por serie foron 103,3 / 102,4 / 103,2 / 104,3 / 104,3 e 103 , 4.

A medalla de ouro foi para o italiano Nioccolo Campriani, que con iso consegue a súa terceira medalla nuns Xogos Olímpicos tras o ouro en Tres Posicións e a prata en aire comprimido en Londres 2012. A medalla de prata nesta proba foi para o ucraíno Serhiy Kulish e o bronce para o ruso Vladimir Maslennikov.

Pola súa banda, Alberto ocupou a decimoséptima posición con 115/125, algo mellor que en Pequín 2008, onde foi 33 e en Londres 2012 25.

Unha mala quinta e última serie 21/25 eliminárono da proba a pesar de que a xornada comezara moi ben cunha sesión plenaria, que o situou con 94/100 sexto provisional, en posicións de semifinais.

O madrileño asinou unha tarxeta de 24, 23, 22, 25 e 21 que nos fixo quedar co mel nos beizos.

O campión olímpico foi o croata Josip Glasnovic, o segundo italiano Giovanni Pellielo e o bronce o británico Edward Ling.

Sen sorte nin en Sports Pistol nin en Free Pistol

08-10-2016
As segundas actuacións de Sonia Franquet en Pistol Deportiva o martes, nin hoxe en Pistol Libre de Pablo Carrera trouxéronnos unha final coa que gozar do noso deporte.

A tarragonina non tivo onte o seu día e desde o principio estivo moi lonxe das posicións privilexiadas. En precisión, que é a súa fortaleza, só acadou 286 puntos e en tiro rápido 278, que sumou un total de 564 e que a deixou nunha discreta trixésimo quinta posición que de ningún xeito reflicte o seu nivel e o estado de forma co que chegou a RIO e iso se mostrou o domingo na modalidade Air onde foi sexta.

A proba gañouna a grega Anna Korakaki, a segunda a alemá Monika Karsch e a terceira a suíza Heidi Diethelm Gerber.

En Pistol Free, Pablo Carrera comezou con 88 puntos na primeira rolda, uns 4 ou 5 puntos por debaixo do nivel exhibido desde ese momento e que ao final botou de menos.

Dende a segunda volta xa disparou como adoita facer e anotou 96, 90, 93, 92 e 96 por un total de 555-12x que nos momentos finais alcanzárono ata o oitavo posto que lle deu o dereito a disputar a final . Por desgraza no último suspiro foi superado polo chinés Zhiwei Wang que o deixou co mel nos beizos.

A medalla de ouro foi para o surcoreano Jongoh Jin, a prata para o vietnamita Xuan Vinh Hoang e a de bronce para a norcoreana Song Guk Kim.

22-08-2016

A cidade de Sarlospuszta acolle desde o pasado martes o 27o Campionato Mundial MLAIC coa participación de case trinta tiradores españois que trouxeron a España nin máis nin menos que dezaoito medallas, 8 de ouro, 3 de prata e 5 de bronce.

Ademais de todas estas medallas, cabe destacar a Eugenio Martín Fisac, que só gañou 2 ouros individuais (COLT e REMINGTON ORIGINAL) e un por equipos (ADAMS), máis unha prata (DONALD MALSON ORIGINAL) e un bronce (KUCHENREUTER ORIXINAL). Sen dúbida, o gran gañador deste Campionato do Mundo.

Xunto a el hai que destacar a outros tiradores que repetiron ouro neste Campionato do Mundo, un individualmente e outro por equipos. Nunci Rodríguez (WALKYRIE ORIGINAL e WEDGNOCK) e José Miguel Triquell (MAXIMILIAN ORIGINAL e WEDGNOCK).

Mario González Granado ouro e un bronce (KUCHENREUTER YOUTH e MARIETTE YOUTH).

Pola súa banda, Francisco Javier González Oro (DONALD MALSON REPLY).

Fernando da Igrexa unha prata (MAXIMILIAN ORIGINAL) e unha ouro por equipos (WEDGNOCK)